Sunday, February 20, 2011

Shawl Sulam Manik Daun (FREE postage fee)

Assalamua'alaikum, :)
Untuk batch kali ni, Al-Hijab Store nak memperkenalkan shawl baru:
 Shawl Sulam Manik Daun
Bagi mereka yang gemarkan gaya 'simple and sweet', Shawl Sulam Manik Daun ni sangat sesuai untuk dipakai sewaktu majlis pertunangan atau pernikahan. Kalau pengapit pengantin yang nak pakai pun boleh jugak. :) Oh, juga sesuai untuk dipakai waktu hari-hari biasa. :)

Sulaman motif daun dan taburan manik berkualiti tinggi pada kedua-dua hujung selendang.

Untuk Shawl Sulam Manik Daun yang berwarna pink, walaupun namanya ada 'daun', motif sulamannya bukan daun, tapi ala-ala bunga tulip. Juga terdapat taburan manik berkualiti tinggi.
Shawl Sulam Manik Daun ni sangat eksklusif sebab diperbuat daripada 100% silk. Kain sangat lembut, texture pulak seakan georgette tapi lebih lembut dan ringan. Paling best sebab shawl ni senang dibentuk.
Macam gambar kat atas tu, shawl ni ada perincian sulaman dan manik. Sulaman motif daun (kecuali shawl warna pink ye) yang kemas, diserikan lagi dengan taburan manik berkualiti tinggi (manik ni kilat tau, tak kusam mcm manik biasa).
Measurement: 1.75m x 0.55m
Harga promosi: RM 69 sahaja (FREE postage fee!!)
*Ada orang cakap harga shawl ni kat butik lebih mahal, tapi saya tak pernah pergi tengok lagi shawl ni kat butik-butik.
FYI, shawl ni jarang. Jadi saya pakai tudung syria (outer) kat dalam. :)

SOLD OUT!!

Light purple
SMD-04
SOLD


Grey
SMD-05
SOLD

Pink + orange
SMD-08
SOLD














light pink
Kod: SMD-01
SOLD













cream + light yellow
Kod: SMD-02
SOLD


















brown
Kod: SMD-03
SOLD






















off white
Kod: SMD-06
SOLD

*measurement utk warna off white berbeza dr warna lain iaitu 1.55m x 0.55m


















light orange
Kod: SMD-07
SOLD

Happy shopping! :)

11 comments:

ayinira said...

cantik sgt2..tp pokai la skg..haha

aNNe bOo said...

ye mahal...mahal nk mampos... hehe.. im broke tis. hopefull tis shawl can wait for m until next month. biar mahal tp cantik.... suke! suke~!

SaYraH WonDerLanD said...

cantek sangat la! tgk drp blog cik epal! TApi tak termampu plak . T__T

Al-Hijab Store said...

thanx a bunch darls, :)
sometimes u need special outfit for special occasion. :)

nurreefa said...

assalamualaikum

nak tanya ..warna biru ada tak shawl ni?

Al-Hijab Store said...

wa'alaikumussalam nurreefa,
sorry sangat2. kaler biru takde utk batch ni..
sy nak tunggu batch ni habis dulu, then baru restock..
nnt sy amik yg kaler biru yee. :)

nurreefa said...

ooo ok ..thanks yer ..tp shawl ni mmg cantik dan price pun kira standard coz free delivary ...butik nanti akak tgk2 dulu yer ....:)

Al-Hijab Store said...

ok kak.. blh la survey tmpt2 lain yg ada jual shawl ni jugak :)

nurreefa said...

akak nak yg

pink + orange
Kod: SMD-08

so mcm mana nak order? isi form dulu ker?

Al-Hijab Store said...

kak nurreefa, yup, akak kena isi form dulu.. baru sy tau details akak. :) thanx!

Cupu said...

Bila ade stock lagi shawl ni???

Post a Comment